Varusteet

Onneksi melonnan erikoisliikkeistä löytyy hyvin lapsille sopivat melontavälineet. Kannattaa kuitenkin muistaa, että 7-11 vuotiaitten lasten kokoero voi olla hyvinkin merkittävä. Niinpä ainakin seurakäyttöön kannattaa hankkia erikokoista kalustoa, josta jokainen ryhmän jäsen löytää itselleen lähes sopivan välineen. Onneksi melontakalusto on pitkäikäistä.

Kajakit


Koskikäyttöön tarkoitetut kajakit ovat hallikalustona hyviä, koska niistä löytyy parhaiten lapsille sopivaa kalustoa. Pienikokoisina ne kulkevat helposti autossa ja vievät vähän varastointitilaa. Myös poolokajakit soveltuvat hyvin tarkoitukseen.

Jackson Fun 1 kajakki on markkinoiden pienimpiä kajakkeja ja se siten soveltuu aivan pienemmille. Muita lapsille sopivia kajakkeja ovat esimerkiksi Jackson Shooting Star, Jackson Sidekick ja Dagger Fuse 35.

Jackson Sidekick (c) Jackson Kayaks


Aukkopeittoja ei tarvita alkuvaiheessa, mutta niitä kannattaa kuitenkin varata innokkaimpien käyttöön. Ei mene kauaa kun ensimmäiset melojat haluavat ottaa tuntumaa eskimökäännökseen.

Melat


Meloja voi hankkia eri mittaisia, esimerkiksi 160 - 180 cm mittaisia. Lapakulma voi pieni, 15 astetta. Koska lasten kädet ovat pienet, myös melan varren tulee olla ohuempi kuin normaalimelan. Esimerkiksi TNP Jago sopii hyvin lapsille, sen lavan koko on pienempi ja varsi ohut.

TNP Jago (c) Laminex

Kelluntaliivit


Lapsille kannattaa ehdottomasti hankkia liivit, joissa on hyvät säädöt. Silloin samaa liivimallia voi käyttää hyvin erikokoisille lapsille. Liivien käyttö kannattaa opettaa lapsille heti alkuun ja ohjaajat varmistavat, että liivit ovat oikein päälle puettu. Liian isot liivit tekevät olosta epämukavat ja häiritsee harjoituksia.
NRS Vista kelluntaliivit (c)  NRS

Esimerkiksi NRS Vista on liivimalli, josta löytyy hyvät säädöt. Myös lasten purjehdusliiveistä löytyy melontaan sopivia malleja.

Muita apuvälineitä harjoituksiin


Harjoituksista saa enemmän irti, kun käytettävissä kelluvia esineitä, joilla voi merkitä ratoja ja maaleja. Välineiden puhtaudesta kannattaa erityisesti huolehtia silloin kun välineitä käytetään uimahalleissa ja luonnonvesissä. Kannattaa kysyä myös paikallisesta uimahallista onko heillä lainattavissa välineitä harjoituksiin.

Jos uima-altaassa on samaan aikaan muita käyttäjiä, kannattaa lasten käytössä oleva alue rajata joko rataköydellä tai kelluvalla narulla ja kellukkeilla. Näin ryhmän hallinta on helpompaa.

Seuraava sivu: Pelisäännöt
Edellinen sivu: Turvallisuudesta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti